Bialetti - Moka Pot - Istorija & Nasleđe

U Italiji gde je kuhinja srce doma i gde je kafa strast koja okuplja porodicu i prijatelje, Bialetti se našao u devet od deset domaćinstava.

Bialetti je prvi na svetu predstavio legenderani Moka Expres - Moka Pot za pripremu espresso kafe, zauvek unapredivši način na koji Italijani pripremaju espresso. Danas, Bialetti je zaista dostigao kultni status kod zaljubljenika u kafu i dizajnera.

Godine 1919. Alfonso Bialetti otvara svoju zanatsku radionicu u mestu Crusinallo u Italiji proizvodeći poluproizvode od aluminijuma, koji se pretvorio u studio za dizajniranje i proizvodnju predmeta izlivanjem aluminijuma u kalupe. 

Svakako, kada je 1933.godine izmislio Moka Express - Moka Pot Bialetti priča zaista počinje. To je bio početak brenda koji će transformisati umetnost pripreme kafe u akciju, jednostavnu i prirodnu da će postati osnovna navika u svakom domu u Italiji.

Između 1957 i 1977.godine, popularnost je značajni porasla zbog Bialetti reklamne kampanje Carosello, koji je desetominutni reklamni spot prikazivan na italijanskoj nacionalnoj televiziji svake večeri. Više komičan spot, nego ozbiljna reklama, Bialetti "mali čovečuljak sa brkovima" je bio veoma čest posetilac. 

 

Za 100godina postojanja Bialetti važi za brend tradicionalnih vrednosti sa slikom ukusa, boje i aroma koje govore o domu, dnevnim ritualima i dobrim vremenima. Bialetti je doneo revoluciju u umetnost pripreme kafe, sa konstantnim unapređenjem i proizvoda sa ciljem da zadovolji želje svake poroduce i da oplemeni njihove živote, kako u Italiji tako i u svetu.