Metode pripreme kafe

Aeropress

Kompaktna, pogodna za putovanja Aeropress je sjajna za pripremu kafe kada ste u pokretu - tokom letovanja, kampovanja. Omogućavama Vam da pripremite kafu pod pritiskom gurajući vodu kroz kafu i papirni filter na dnu prese. Vodič za pripremu u PDF-u. 

 Kalita

Prelivanje kafe u breweru sa ravnim dnom će vam omogućiti da pripremate kafu kao pravi baristi i u kućnim uslovima. Vodič za pripremu u PDF-u. 

 Espresso

Tehnički veoma kompleksan način pripreme koji zahteva da se više promenljivih parametara slože da bi se dobio espresso. Vodič za pripremu u PDF-u. 

Moccamaster

Sada već legendarna automatska mašina za pripipremu kafe u office ili domu. Veoma laka za upotrebu i održavanje. U Skandinaviji ima modela koji se koriste i preko dvadeset godina. Vodič za pripremu u PDF-u.

Bialetti Moka Pot

Spoj tradicije i umetnosti Italije, Moka Pot sastavni deo italijanske tradicije i italijanskih kulture, koji govori o domu, dnevnim ritualima i dobrim vremenima. Vodič za pripremu u blog-u.

     

Domaća kafa - Turska - Ibrik - Grčka

Toliko istorije u jednom napitku koji je prisutan u svakom domu u našem regionu. Toliko različitih načina pripreme i toliko priča ispričanih uz jednu džezvu kafe. Vodič za pripremu u PDF-u.

     

Japan Ice Coffee Metod

Metoda u kojoj se odnos vode i kafe ne menja u odnosu na topli način pripreme kafe prelivanjem. U ovoj metodi jedan deo tople vode zamenjuje led koji veoma brzom izmenom pretvara vrelu kafu u veoma ukusnu ice kafu. Vodič za pripremu u PDF-u.

Način mlevenja kafe

Kvalitetno zrna kafe se može samleti za bilo koji od gore navedenih metoda. Svaki od gore navedenih načina primrema zahteva određenu granulaciju, prilagođenu načinu pripreme. Vodič za mlevenje u PDF-u.