Café Granja La Esperanza - Rigoberto Herrera

Odlučili smo da u godinama pred nama, obezbedimo konstantnu ponudu kafa sa istih plantaža i prilikom odabira kafa, ne biramo samo kafu za jednu sezonu već plantažere sa kojima ćemo sarađivati i narednih deset godina i više.

Jedna od tih plantaža je Café Granja La Esperanza plantažera Rigoberto Herrera. Café Granja La Esperanza je najnagrađivanija plantaža u Kolumbiji i daleko poznata po kafama koje pobeđuju na svetskim takmičenjima.

Skoro vek stara, prostire se na pet plantaža u oblastima Valle del Cauca i Cundinamarca, Café Granja La Esperanza je krenula pravim koracima pod vodstvom braće Herrera sa jasnom vizijom budućnosti.

Rigoberto je poslao njegovog glavnog agronoma na farmu koju su iznajmili u oblasti Boquete, Panama gde je učio o uzgoju Geisha botaničke vrste. On je doneo njegovo znanje nazad na farmu u Kolumbiji gde su počeli sa uzgojem prvog lota Geisha kafa ikada u Kolumbiji.

Retka, eskluzivna i veoma skupa, Geisha je često povezivana sa kafama iz Paname gde je uzgoj Geisha počeo šezdesetih godina prošlog veka. Geisha je botanička vrsta koja je otkrivena tridesetih godina prošlog veka u jugozapadnom gradu Geisha, Etiopija. Drvo Geisha raste visoko, a lako se prepoznaje po predivnim izduženim listovima. Kvalitet kafe se drastično unapređuje kada se uzgaja na ekstremnim visinama.