Santuario Sul & Santuario Project

SUDAN RUME
Sudan Rume je izuzetno retka botanička vrsta kafe sa prelepim aromatima. Kao što ime sugeriše, ova botanička vrsta otktivena je u Sudanu blizu granice sa Etiopijom. Nastala je prirodnom ukrštanjem i potiče iz Bourbon familije. Karakterišu je izrazito crveni plodovi, cvetne arome i veoma mali prinos. S obzirom na jako mali prinos, Sudan Rume se najviše koristio za ukrštanje i stvaranje hibida koji proizvode više plovoda, a koje karakteriše njegov kvalitet.
Nedavno su plantaže kafe širom sveta počele sa zasadima mladih stabala Sudam Rume kafe. Prinos je izuzetno mali, što je klasičan primer kvalitet ne kvanitet.
Sudan Rume nam dolazi sa plantaže Santuario Sul koja je osnovana pre pet godina sa istom filizofijom i tehnikama kao kod Finca Santuario u Cauca oblasti, Kolumbija. Luiz Paulo Pereira Filho i Camilo Merizalde su odlučili da zasade Žuti Bourbon kao glavnu botaničku vrstu plantaže. U narednim godinama su sadili ostale botaničke vrste da bi kompletirali botaničku baštu kafa iz celog sveta i sada se na njoj nalazi preko 30vrsta.
Svake godine Sanuario Sul nudi nove i sofisticirane procese obrade nakon branja kako bi istakli arome i ukuse kafa zasađenih na plantaži. Santuario Project je zadužen za obradu i procesuiranje svih kafa na plantaži. Svake godine Mr. Ivan Solis i Mr. Edwin Noreña, koji su zaduženi za menadžment kvaliteta putuju u Brazil kako bi nadgledali berbu i procesuiranje i obradu kafe na Sanuario Sul plantaži.